Woensdag spelersdag

Advertentie

Er was lang sprake van dat hij zou vertrekken. Toch tekende hij een verlenging van zijn contract en is hij de opvolger van Davy Klaassen in het rijtje van aanvoerders. Deze week gaat de column over Joël Veltman. 

Op 15 januari 1992 werd Joël Veltman geboren in IJmuiden. In de E-jeugd van VV IJmuiden begon hij zijn carrière als aanvaller. Vanaf 2001 speelt Veltman al in het shit van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding en speelt nu als verdediger. In de B2 stond hij op de nominatie om weggestuurd te worden en in de A-jeugd stond hij lang aan de kant met een blessure aan zijn kruisband. In 2012 maakte hij zijn debuut voor Ajax en in 2013 werd bekend dat hij zijn contract had verlengd tot 2017. Dit contract is inmiddels verlengd tot 2020.

 

Op 22 oktober 2013 speelde Veltman zijn eerste Europese wedstrijd voor Ajax in de Champions League. Tegen Celtic, op Celtic Park, werd met 2-1 verloren. Op 6 november 2013 stond Veltman wederom in de basis en deze wedstrijd werd met 1-0 gewonnen.

In de wedstrijd tegen Barcelona in de Champions League pakte Veltman in de 48e minuut een rode kaart. De stand was op dat moment 2-0. Na een terugspeelbal haalde Veltman Neymar neer, daar volgde de rode kaart en een penalty op. Uiteindelijk werd de wedstrijd met 2-1 gewonnen door Ajax.
Op 2 maart 2014 maakte Veltman zijn eerste doelpunt voor Ajax. Dat doelpunt zorgde meteen ervoor dat De Klassieker in de Kuip met 2-1 werd gewonnen.

Door zijn deelname aan het WK met het Nederlands Elftal miste Veltman de voorbereiding bij Ajax. Een dag na de verloren wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal sloot hij aan bij de selectie. Hierdoor miste hij ook de eerste competitiewedstrijd, waar hij wel op de bank plaats mocht nemen.

In 2015 speelde Veltman zijn 100e wedstrijd voor Ajax. Hiermee werd hij de 158e Ajacied die dit wist te behalen. Sinds dit seizoen is Joël Veltman de nieuwe aanvoerder van Ajax. Leidt hij Ajax naar het kampioenschap?

Foto’s: © Orange Pictures

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*