Steven Berghuis doet aangifte

Advertentie

Ajax - Leeds United - Berghuis

Steven Berghuis wist dat toen hij besloot over te stappen naar AJAX dit gevoelig zou liggen bij de aanhangers van Feyenoord, hij heeft dan ook voor hij besloot over te stappen dit mee genomen in zijn overwegingen. Uit een brief van het management van Berghuis aan de politie bleek dat Berghuis en zijn familie zich zodanig bedreigd voelden om aangifte te doen.

Social Media

Op social media kreeg het gezin via Twitter en Instagram al meerdere bedreigende berichten, ook ging er een spandoek waarop Berghuis in een rij samen met Peter R de Vries en Polletje stond (Polletje is een Ajax-supporter Martin van de Pol, die dit jaar geliquideerd werd) en De Vries overleed kort geleden aan de gevolgen van een schietpartij in Amsterdam. In Rotterdam was al eerder een antisemitische muurschildering aangebracht met de beeltenis van Berghuis.
Ook gingen er berichten rond dat ze op 19 December 2021 ( de dag van Feijenoord -AJAX en Steven’s verjaardag) er met vuurpijlen geschoten zou worden op de “zij kop af te schieten”

Berghuis zelf

“Mijn gezin en ik hebben in ieder geval een deel van deze berichten als zeer bedreigend ervaren en achten het daarom noodzakelijk om aangifte te doen van bedreiging”

Feyenoord

De directie van Feyenoord heeft afstand gedaan van beide incidenten en ook Arno Slot veroordeelt de bedreigingen en verwensingen aan het adres van Steven Berghuis. Slot geeft aan dat Feyenoord door moet en naar de toekomst moet kijken. De jongens hebben steun nodig dus laten we stoppen met naar het verleden te kijken.

 

Foto’s © OrangePictures

Wil jij op de hoogte blijven van al onze nieuwe berichten? Meld je dan gratis aan bij onze berichtendienst en ontvang ze allemaal eenvoudig in je mailbox! Klik hier en meld je aan!

Advertentie

1 Comment

  1. Ik vindt het terecht dat hij aangifte gaat doen. Dit heeft niks met voetbal te maken. Dit is gewoon een ernstige bedreiging op zijn gezin en hemzelf.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*