Sparta en Ajax gaan samenwerking

Advertentie

Ajax heeft bekend gemaakt dat ze gaan samenwerken met Sparta. Er zijn afspraken gemaakt op het gebied van ondersteuning van de jeugdopleiding van Sparta. De Rotterdammers komen op dit moment uit in de Eerste Divisie. Ajax zal Sparta met de opleiding, scouting en trainingen.

Marc Overmars geeft aan dat hij de kleinere clubs wil belonen ipv bestelen en vist hiermee direct in de vijver van Feyenoord. Valentijd Driessen van De Telegraaf spreekt vandaag van een “meesterzet”. ‘Ajax doet deze forse investering vooral uit strategisch oogpunt met als bijkomstig voordeel dat het een gerenommeerde jeugdopleiding op hoog niveau houdt’, schrijft Driessen in zijn column in De Telegraaf.

Foto: ©OrangePictures

Advertentie

1 Comment

  1. Sinds jaar en dag staat de jeugdopleiding van Sparta bekend om haar uitstekende eindproducten c.q. spelers. Denk eens aan Winston Bogarde, Memphis Depay, Kevin Strootman, Nick Viergever, Georginio Wijnaldum en Jethro Willems.

    Bovendien staat Sparta 2e in de 1e divisie. Jong Sparta staat gedeeld 2e in de 2e divisie en Sparta onder de 19 jaar staat ook 2e in haar competitie. Er worden dus uitstekende prestaties op Spangen en Nieuw Terbregge geboekt. De helft van de selectie van Sparta 1 bestaat uit Rotterdammers en spelers uit de directe omgeving. Mijn vraag: waarom dient Ajax haar concurrent in de hierboven beschreven mate te ondersteunen? Sparta redt zich immers zelf wel … en dit sinds vele decennia!

    Het is echter een dooddoener, dat Marc Overmars voor een appel en een ei jonge Spartanen kan overnemen. Sparta is een 1e divisie BVO en dient aan transfers zoveel mogelijk te verdienen. Laat Ajax zich vooral op haar eigen jeugd richten, want het Arena publiek zal altijd blijven hunkeren naar eigen spelers zoals Donny van de Beek, Daley Blind, Carel Eiting, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui en natuurlijk ook Abdelhak Nouri!

Reacties zijn gesloten bij dit onderwerp.