Racistische geluiden ADO-fans jegens Bazoer schokkend

Advertentie

Diverse media openen maandag met de berichten rond de racistische bejegeningen aan het adres van Riechedly Bazoer. Gisteren bij het duel ADO Den Haag tegen Ajax was de middenvelder vanaf de eerste minuut de pineut.

Inmiddels hebben zowel de KNVB als ADO Den Haag in stevige taal laten weten niets met de uitlatingen van de eigen fans te maken willen hebben. Ook heeft de KNVB laten weten dat ze hadden geaccepteerd als Bazoer of Ajax het veld hadden verlaten.

Verder wijzen de meesten naar elkaar. Wormgoot had in de rust al aangegeven bij Bazoer dat hij niets had met de fans die zich hieraan schuldig maakte en hoopte dat Bazoer zich ervoor kon afsluiten. Ruben Schaken gaf aan dat dit soort zaken nog heel vaak voorkomen en hij zich niet de illusie maakt dat racisme in 2016 zomaar over is.

Het bijzondere aan het hele verhaal is dat bij ADO Den Haag diverse donkere spelers binnen de lijnen staan en op de bank zit een donkere trainer, Henk Fraser. Alle keuren de gebeurtenissen af maar deden op het moment zelf niks.

Inmiddels heeft de KNVB de zaak in onderzoek.

Foto: ©OrangePictures

Advertentie

1 Trackback / Pingback

  1. OM onderzoekt racisme ADO-fans – Ajaxzine

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*