Overmars: “Wij zullen hem niet halen”

Advertentie

Marc Overmars heeft vandaag laten weten dat Ajax Hakim Ziyech niet gaat halen. In het programma Ajax TV was Overmars stellig.

“Als je zo een jongen haalt leg je hem voor 4 jaar vast, dan weet je zeker dat je enkele jongens kunt afschrijven”, aldus Overmars. Al enige tijd is er kritiek op creativiteit bij Ajax maar dit weerspreekt Overmars. “We hebben Sinkgraven, Frenkie de Jong en Nouri, er is een bepaalde basis in huis.”

Ajax haalt Ziyech met name niet om doorstroom van enkele veelbelovende creatieve middenvelders niet te blokkeren.

Foto: ©OrangePictures

Advertentie

10 Comments

  1. Beste Marc, Ik ben al ruim 50 jaar liefhebber van voetbal en was veel in De Meer en later in de Arena en was aanwezig bij meer dan 50 Europacup en 50 Interlands. Voetbal is erg verandert. Geld speelt daarbij een te grote rol. Geld blaast zo meteen de CL, lees voetbal op.Timmer de achterhoede dicht en plaats een paar hardlopers voorin. Jij kon ook uit de voeten. Maar dat soort voetbal; kijk naar de voorronden wedstrijden thuis. Ik ga er niet voor naar een stadion. Dat doet geld. Waarom ik altijd fan ben geweest van Ajax. Daar leer je leuk voetballen met de nodige flair. Een speler moet meer dan 1 positie kunnen invullen en eigenlijk 2 benig zijn. Ruim 4 jaar terug heb ik Jaap de Groot gevraagd Johan op het hart te drukken om Kevin de Bruyne te halen voor 8 á 9 milj. Nu vraag ik hetzelfde. Haal Hakim Z en betaal de vraagprijs. Bij Ajax zal hij binnen 2 á 3 jaar over de 40 milj. gaan. Er lopen nu bij Ajax spelers rond met talent maar met deze selectie kom je er weer niet. Voetbal is niet alleen techniek. De nodige hardheid en vooral ook slimheid zijn belangrijke aspecten. En het allerbelangrijkste is KARAKTER. De minst technische zijn bijna wekelijks de beste. Overigens had Kevin beter ook een paar jaar naar A’dam verhuisd.

  2. Geacht bestuur, jeugdopleiding. Wederom prefereert geld; nu bij de toch al niet honkvaste Peter B. Laat maar gaan en strijk wat compensatiegeld op. Het is niet P.B die gezorgd heeft voor de successen bij Ajax; het zijn de opleiders van de jeugd die het Ajax-gezicht blijvend onderrichten en met veel passie uitdragen. Edwin, verdeel minimaal de helft van de winst op P.B als extra waardering onder de jeugdtrainers en begeleiders. Leg die mensen langdurig vast en verhoog hun salaris met een voetbalkenner JC bonus. Deze mensen verdienen het geld wat pas enkele jaren later zichtbaar wordt. Deze mensen met inzicht, toekomst gevoel voor de spelertjes; dat is de goudader van Ajax. P.B heeft daar mee mogen spelen. Hij was daar een aantal keren gelukkig mee, maar zijn spelerskeuze voor de Finale was dom. Overigens blijf ik ook na ruim 54 jaar volledig achter het Ajax concept staan en zal nooit een liefhebber worden van een bijeen gekochte club. Natuurlijk is het soms mooi om naar te kijken; maar er gaat toch niks boven ons eigen Ajax, met die heerlijke jeugdspelers. Dat is de toekomst. Nieuwe Hoofdtrainer !! Kijk in eigen kring en vraag aan mijn TOP idool Sjaakie S of het goed is en of hij ook wil aanschuiven op de bank bij de wedstrijden.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*