Officieel: Ajax huurt Betrand Traore komen seizoen

Advertentie

Bertrand Traoré hier nog spelend voor Vitesse.

Gisteren werd er al melding gemaakt dat Ajax de gehoopte spits binnen had voor het komende seizoen maar nu is het ook echt officieel. Via de eigen website maakt Ajax bekend dat Traoré een huurovereenkomst heeft tot 30 juni 2017.

Met de Champions League play-off wedstrijden tegen Rostov in het verschiet is dit goed nieuws. Omdat het gelukt is om alle papieren in orde te krijgen is Traoré komende dinsdag al speelgerechtigd.

Na ondertekening van de huurovereenkomst met Ajax laat Chelsea via zijn Twitter account weten dat zij met Traoré een nieuwe 3-jarige overeenkomst hebben getekend.

,,Met Traoré ben ik al ruim een jaar bezig. We zochten nu een spits die direct inzetbaar is en van wie wij denken dat hij ook direct een versterking is voor Ajax. Met het huren van Traoré is dat gelukt. Een spits kopen en een langdurig contract aanbieden zou de doorstroom en de ontwikkeling van andere spitsen in de weg staan. Kasper Dolberg en Mateo Cassierra zijn beiden nog geen twintig jaar, wij hebben voor de lange termijn hoge verwachtingen van hen. Maar je kunt nog niet verwachten dat ze er nu al een heel seizoen staan. Eigenlijk is dit precies wat we wilden, het is nu aan Traoré om te laten zien dat het voor Ajax, voor Chelsea en voor hem de juiste keuze is. Hij heeft veel kwaliteiten. Hij is snel, doelgericht en het is een voordeel dat hij de Nederlandse competitie kent. De aanwezigheid van Peter Bosz was voor hem ook belangrijk, zij hebben bij Vitesse goed samengewerkt. Het is ons de afgelopen dagen ook gelukt om alle papieren op tijd in orde te hebben, waardoor hij aanstaande dinsdag al speelgerechtigd is, als wij de belangrijke thuiswedstrijd spelen tegen Rostov. En hij heeft in de voorbereiding veel minuten gemaakt bij Chelsea, dus hij is wedstrijdfit. Ook daar zijn we uiteraard blij mee”, aldus Overmars op Ajax.nl.

Foto: @OrangePictures

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*