Met de auto naar de ArenA

Iedere twee weken speelt Ajax zijn thuiswedstrijden in de Amsterdam ArenA. Een groot stadion, vlakbij station Bijlmer ArenA in Amsterdam. Veel mensen maken gebruik van de trein, metro of tram om bij het stadion te komen, maar ook de auto is nog altijd een veel gebruikt vervoermiddel.

Dat levert uiteraard nog wel eens problemen op rondom de ArenA en de wegen daarnaartoe. Vooral als de wedstrijden doordeweeks vallen, zoals Europa cupwedstrijden of als de KNVB een tussenweeks programma heeft bedacht dan kan het in combinatie met de avondspits nog weleens tot flinke files leiden. De auto’s, waarvoor je hier meer info over reductie kan worden, staan achter elkaar in de files. Dit is naar verluidt de grootste ergernis van voetbalfans die naar Amsterdam trekken.

Daarna komt het parkeren, wat kan in de ArenA zelf, maar ook op parkeerterreinen in de omgeving van het stadion. Het advies van de gemeente? Zorg dat je altijd op tijd vertrek en schaal wat tijd in die je kan verliezen, dan zal het altijd meevallen.

Foto: ©Ajaxzine.nl