Linksbenige magie in het nieuwe Ajax thuisshirt

Advertentie

Ajax wervelt weer. Tegenstanders reizen met vrees naar de Amsterdam Arena. Hoe moeten we ze afstoppen? Waar kunnen gaten in onze organisatie vallen? Hoe houden we in hemelsnaam de nul? Vragen die zich nestelen in hoofden van de bezoekers. Onuitgesproken angst. Het AFC Ajax shirt herbergt dit seizoen linksbenige magiërs in Amsterdam.

Dušan Tadić is een winnaar. Verbeten kan hij zich oprichten en het elftal meeslepen in grootse daden. Een geribbelde V-hals om zijn sterke lijf. Zijn Ajax thuisshirt is licht en zijdezacht. Geen overtollig gewicht in zijn acties. De kleine, gedrongen Serviër zwerft tussen aanval en middenveld. Tussen een back en een centrale verdediger. Hij drijft op techniek en zijn linkerbeen zit vol met graniet en finesse. De nieuwkomer geeft veerkracht aan het team en de absolute wil om wedstrijden winnend af te sluiten. Tadić is thuis in het Ajax-shirt.

Scherpe looplijnen en creatieve ingevingen horen ook in het spel van Hakim Ziyech. Dit wordt zijn seizoen met prijzen bij Ajax. Het Ajax thuisshirt met zweetafvoerend Climate-materiaal stelt de Marokkaanse spelverdeler in staat om altijd snel en onnavolgbaar over het veld te bewegen. De rode baan als vanouds trots over het midden van het shirt. Rood en wit, ook in zijn spel. Ziyech neemt risico’s, zorgt voor openingen en is altijd op weg naar het doel.

‘XXX’ staat achterop, onder de kraag van het shirt van Nicolás Tagliafico. Argentijnse passie in de hoofdstad van het land. Een linkerflank als zijn domein. Wedstrijden van Ajax gaan samen met de opstomende linkspoot. Fier en koen werpt hij een blik vooruit. Loerend op de diepte en kijkend naar de bezetting voor het doel. Op zijn borst aan de rechterkant het logo van Adidas, aan de linkerkant het embleem van Ajax. Drie sterren daarboven.

Gretig trekt hij het shirt voor de wedstrijden aan. Ogen met vuur, gelaatsuitdrukkingen met honger. Zijn balcontacten staan garant voor siddering door de Arena en scherpte in de ogen van Ziyech en Tadić. Wat is het beste moment om diep te lopen? Hoe maak ik ruimte voor mijn medespeler? Hoe ontrafelen we deze verdediging?

Het gerecyclede polyester shirt is ook weer om de schouders van Daley Blind. Hij is thuis. Blind is het oliemannetje met het fijnzinnige linkerbeen. Een pasvorm om mee te schitteren voor zijn fans. Blind speelt in een zachte, gladde stof die vocht laat wegglijden van de huid. Om ‘m droog, geconcentreerd en scherp te houden. Zodra Blind aan de bal komt, kijkt hij vooruit. Hij ziet Hakim Ziyech in de bal bewegen en Tadić doet het tegenovergestelde.

De tegenstander raakt ontregeld. Het veld is bezaaid met razendsnelle Ajax-spelers in het nieuwe thuisshirt. Linksbenige magie domineert in het nieuwste shirt van de Godenzonen.
Rood en wit op de borst, op de rug, in de hals en op de schouders. De Adidas driestreep loopt over de hele lengte van de schouders. In het rood en wit.

Het nieuwste Ajax thuisshirt gaat dit seizoen prijzen pakken.

Foto: ©OrangePictures

Advertentie