Johan Cruijff Schaal 2021 AJAX-PSV: Highlights

Advertentie

AJAX heeft de wedstrijd verloren van PSV om de Johan Cruijff Schaal (0-4)

Madueke in vorm

PSV dat in de 2e minuut al raak schoot, de in vorm gebleken Madueke bleek niet te houden voor de AJAX verdediging en schoof de bal langs AJAX-doelman Pasveer 0-1.

AJAX dat zich niet neerlegde bij deze stand ging direct opzoek naar de gelijkmaker, door PSV tegen de muur te zetten kwamen er kansen op de gelijkmaker. PSV-doelman Drommel redde fraai op een kopbal van Berghuis, maar kon de inzet even later van Haller niet keren. De Ivoriaan overgekomen van West Ham United voor 22,5 miljoen euro tikte de 1-1 binnen, na een heerlijke aanval over meerdere schijven. De VAR bracht echter roet in het eten toen er geconstateerd werd dat Tadic buitenspel stond op het moment dat hij de bal toegespeeld kreeg om de assist af te leveren. Doelpunt afgekeurd. Even later lag de bal er aan de andere kant in, PSV dat met de snelheid voorin veel gevaar stichtte in de omschakeling vond opnieuw het net. Het was weer Madueke die de trekker overhaalde, waar hij bij de eerste goal nog binnendoor ging, ging hij nu buitenlangs en schoot de bal hard langs Pasveer 0-2.

 

ROOD voor Nicolas Tagliafico

Als de afgekeurde goal en de daarop volgende 0-2 voor PSV niet genoeg waren kwam AJAX ook nog met 10 man te staan.

in minuut 40 was het Taglifico die in het heetst van de strijd een tackle inzette op Ramalho en kreeg (na ingeving van de assistent-scheidsrechters) de rode kaart toegewezen van scheidsrechter Björn Kuipers. Kuipers die zelf dacht aan geel kreeg via zijn oortjes te horen dat beide assistenten dachten aan rood. Terwijl Kuipers  de rust probeerde te bewaren tijdens het opstootje, wat zich inmiddels had ontwikkelt na de tackle van Tagliafico volgde hun advies en greep naar het borstvakje.

Met 10 man probeerde AJAX nog wat terug te doen en omdat AJAX ook met 10 man de bal goed liet rondgaan twijfelde trainer Erik ten Hag over de wissel die hij wilde inbrengen. Hij liet Rensch die zich eerder al klaar gemaakt had voor de wissel nog even wachten tot de rust.

PSV profiteert van man meer situatie

Na rust kwam Rensch er toch in voor Davey Klaassen. Het spel was behoorlijk in intensiteit afgenomen al bleef AJAX onder leiding van aanvoerder Tadic toch proberen de aansluiting treffer te forceren, maar kon geen vuist meer maken. PSV dat goed stond achterin gaf weinig tot geen kansen meer weg en kreeg nog meer ruimte voorin dan voor de rode kaart.

PSV wat ondertussen was begonnen met het sparen van zijn spelers bracht wat vers bloed in het veld. Het was onder meer Yorbe Vertessen die het veld betrad in de 2e helft. De jonge Belg maakte een goede indruk en zette dat ook op het scorebord door de 0-3 voor zijn rekening te nemen. Op aangeven van Oranje international Cody Gakpo kon Vertessen doelman-Pasveer verschalken.

De gifbeker was nog niet leeg voor AJAX die even later ook de 0-4 moest incasseren. Het was de jonge Belg Vertessen die dit keer een assist gaf waaruit voormalig wereldkampioen Götze in minuut 89 kon binnenschieten. Dit was dan ook de eindstand.

Volgende wedstrijden

PSV dat nog 3 wedstrijden moet voor het behalen van Champions League groepsfase heeft vertrouwen getankt voor het volgende duel met Mydjilland op 10 Augustus 2021.

Trainer Erik te Hag zal met AJAX leer moeten trekken uit deze wedstrijd en gaat zich opmaken voor de wedstrijd van 14 Augustus 2021 tegen het N.E.C. van oud gediende Lasse Schöne, voor het begin van de Eredivisie.

Foto’s @OrangePictures

Wil jij op de hoogte blijven van al onze nieuwe berichten? Meld je dan gratis aan bij onze berichtendienst en ontvang ze allemaal eenvoudig in je mailbox! Klik hier en meld je aan!

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*