Voorbeschouwing Johan Cruijff: Afscheid Kuipers

Advertentie

Vandaag is het zover de start van seizoen 21/22, om 20.00uur trappen we dit seizoen af met de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Deze jaarlijkse strijd tussen de landskampioen en de bekerwinnaar* staat dit jaar niet alleen in teken van het begin van een nieuw seizoen, maar ook in teken van het eind van een tijdperk oftewel 2 tijdperken.

Björn Kuipers

De scheidsrechter die vandaag de wedstrijd in goede banen zal gaan leiden is niemand minder dan topscheidsrechter Björn Kuipers

De 48 jarige scheidsrechter uit Oldenzaal, eigenaar van twee Jumbo-supermarkten in zijn geboortestad en tot nu toe de enige Nederlander die met zijn team in de EK finale van 2020 stond neemt afscheid als scheidsrechter.

Kuipers floot in 2005 zijn eerste wedstrijd in de Eredivisie. Sinds 2009 floot hij binnen de hoogste klasse van de Europese voetbalbond, waar hij meerdere internationale finales floot met als hoogtepunt de EK finale van 2020 tussen Engeland en Italië.

“Mooier dan dit wordt het niet meer”

Kuipers geeft aan dat hij voor het toernooi al in zijn gedachten had dat als hij de finale toegewezen zou krijgen hij zou stoppen als scheidsrechter, echter kreeg hij na de finale zoveel positieve reacties dat hij toch begon te twijfelen. Na zijn vakantie, waar hij tot de conclusie kwam dat hij alles heeft gezien, overal is geweest en het niet mooier gaat worden, heeft hij toch de knoop door gehakt en besloten te stoppen met als afscheidswedstrijd de strijd tussen de Nederlandse grootmachten AJAX en PSV om de Johan Cruijff Schaal.

Wij willen namens AJAXZINE Björn bedanken voor zijn optredens in de Eredivisie maar ook ver daar buiten en hem heel veel succes wensen in de toekomst.

*Omdat AJAX zowel de landstitel als de beker heeft gewonnen speelt automatisch de nummer 2 van de competitie in de strijd om de JC schaal.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze nieuwe berichten? Meld je dan gratis aan bij onze berichtendienst en ontvang ze allemaal eenvoudig in je mailbox! Klik hier en meld je aan!

Foto’s: ©Ajaxzine

Advertentie

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Voorbeschouwing Johan Cruijff: Afscheid Evert ten Napel | Ajaxzine
  2. Johan Cruijff schaal 2021, AJAX – PSV Zaterdag 7 Augustus om 20.00uur | Ajaxzine

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*