Frank de Boer bevestigt vertrek bij Ajax

Advertentie

Frank de Boer vertrekt na 5,5 jaar als hoofdtrainer van Ajax. Ajax heeft dit inmiddels bevestigd via de officiële website van Ajax.

Naast Frank de Boer zal ook Orlando Trustfull de club verlaten. Zijn contract liep tot 1 juli 2016.

,,Ik heb hier een fantastische tijd gehad. Eerst als speler en de afgelopen tien jaar als trainer. Ik heb me bij de D1 en de A1 kunnen ontwikkelen. Ajax gaf mij daarna al snel de kans bij het eerste elftal en daar ben ik de club dankbaar voor. Na het winnen van vier landstitels achter elkaar was het seizoen 2014-2015 een teleurstelling. Dat wilden wij afgelopen seizoen rechtzetten, daar hebben we alles aan gedaan. Maar het is helaas niet geworden wat wij allemaal hoopten en verwachtten. Ik begon steeds meer te beseffen dat het tijd werd voor iets anders. Dat is voor mij beter en naar mijn mening ook voor Ajax. Wat ik ga doen, dat weet ik nog niet. Een jaar zonder club is ook een optie, ik zie wel wat er op mijn pad komt. Ik koester vooral de mooie herinneringen, met het behalen van de 30e landstitel als absoluut hoogtepunt. We hebben veel talenten de kans kunnen geven en hun doorbraak meegemaakt. Ik weet zeker dat dat ook de komende jaren zal gebeuren. Zoals het hoort bij Ajax. Waar ik ook ben, ik zal het nauwlettend blijven volgen. Ajax is mijn club en dat zal altijd zo blijven”, aldus De Boer in de verklaring op Ajax.nl.

De Boer is met Ajax 4x op rij kampioen geworden van 2011 t/m 2014. Ook won hij in 2014 de Johan Cruijff Schaal.

Foto’s ©OrangePictures

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*