Bobby Haarms Amsterdammer met een Ajax hart

Bobby Haarms Amsterdammer met een gouden Ajax hart. Haarms werd op 8 maart 1934 geboren aan de Middenweg in Amsterdam. Het geboortehuis van Bobby stond tegenover het vroegere Ajax stadion De Meer. Ajax maakt dus vanaf zijn geboorte deel uit van zijn leven. Op een klein uitstapje na naar Volendam stond het leven van Haarms volledig in het teken van Ajax. Het was Johan Cruijff persoonlijk die Haarms weer terug haalde uit Volendam, want Bobby hoorde in Amsterdam.

Hersteltrainer

Bobby was een persoon met twee gezichten. Hij was de keiharde hersteltrainer van de selectie, dit leverde hem de bijnaam “De goede beul van Ajax”op. Als een speler van Ajax geblesseerd was geweest moest hij eerst de laatste test van Bobby Haarms ondergaan. Veel spelers zullen zich de oefeningen op het bankje nog goed kunnen herinneren. Doorstond je dat laatste test van Bobby Haarms dan was je er ook weer helemaal klaar voor. Dan kon je weer met een gerust hart aansluiten bij de wedstijdselectie.

Het ander gezicht van Bobby Haarms

Maar Bobby Haarms had ook een hele andere kant. Haarms was ook een hele vriendelijke behulpzame en sociale man. Hij hielp de spelers waar hij kon. Nog steeds is Bobby Haarms in de gedachten bij de hele Ajax familie. Op 29 juli 2011 overleed hij maar mede door zijn standbeeld is hij nog steeds aanwezig bij Ajax. Bobby Haarms een clubman in hart en nieren zullen ze bij Ajax nooit vergeten.

Klik hier voor het gehele artikel.

Foto: ©OrangePictures
Dit is een artikel in samenwerking met Wedstrijd.tips.