Ajax Zomer Transfers

De 2018 transferperiode eindigt op 1 september. In het algemeen worden de belangrijke transfer afspraken al vroeg gemaakt en Ajax heeft Hassane Bandé van KV Mechelen voor 8,25 miljoen euro en Zakaria Labyad van FC Utrecht voor 6 miljoen euro al ondertekend. Er zijn ook geruchtendat Ajax de Argentijnse verdediger Lisandro Magallán van Boca Juniors voor 8 miljoen euro gaat ondertekenen. Er zijn ook al een aantal spelers die Ajax zeker zullen verlaten, waaronder Norbert Allblas, Nick Viergever, Konstantinos Lamprou, Deyovaisio Zeefuik en Mitchell Dijks. Momenteel zijn er ook twee grote talenten in gesprek met andere clubs. Het lijkt erop dat de Engelse club Tottenham Hotspur de 18-jarige Matthijs de Ligt wil signeren. Er is bovendien ook grote internationale belangstelling voor Justin Kluivert met clubs zoals AS Roma en Tottenham Hotspur die hem graag willen ondertekenen.

In een interview begin mei bendadrukte de Ajax trainer, Erik Ten Haag, dat hij hoopt de kern van de Ajax selectie te behouden tot het volgende seizoen. Ten Haag benadrukte ook dat hij enkele ervaren spelers aan het team wil toevoegen aangezien Ajax veel jonge getalenteerde spelers heeft maar meer ervaren spelers mist en ook omdat meer ervaren spelers waarschijnlijk een positief effect op de resultaten zullen hebben.

Historisch gezien maakt Ajax in het algemeen een mooie winst gedurende de transferperiode, bijvoorbeeld in het transferseizoen 2017/2018 besteedde Ajax ongeveer 28 miljoen euro aan aankomende spelers, maar ontving meer dan 81 miljoen euro voor vertrekkende spelers. Dit heeft veel te maken met het feitdat de jeugd academie van Ajax steeds meer uitstekende spelers creëert.

Deze overdrachten hebben waarschijnlijk een aanzienlijke maar onvoorspelbare invloed op de prestaties van Ajax. Het verlies van Kluivert en de Ligt zou een flinke klap voor de club zijn. Maar aan de andere kant is het verkopen van getalenteerde spelers al vele jaren onderdeel van de strategie van Ajax en de club blijft goed presteren op nationaal niveau. Dit jaar hebben we gezien dat de kansen van Ajax vrij goed waren op websites zoals Unibet (de huidige kans dat Ajax de Eredivisie wint in 2018/2019 is 2,5). Na deze transferperiode is het interessant om te zien hoe de kansen er dan zullen uitzien.