Ajax wint vermakelijke klassieker met 2-1

Advertentie

Aimagejax heeft vandaag een mooie overwinning geboekt op Feyenoord. Nadat de Amsterdammers eerst op achterstand kwamen wisten Amin Younes en Riechedly Bazoer de stand om te buigen met 2 mooie doelpunten.

Bij Ajax stonden Mike van der Hoorn en Lasse Schone in de basis en mochten Van Rhijn en Milik starten vanaf de bank. Beiden ploegen verkeren beiden niet geheel in goede doen. Ajax komt lastig tot doelpunten en Feyenoord verloor al 5x achter elkaar in de competitie.

Na een mooi afscheid van John Heitinga begon de klassieker zoals je hoopt. Met veel strijd en spektakel werd de
wedstrijd begonnen. Al heel snel kreeg Ajax 2 tegenvallers. Riedewald viel met een blessure uit na 10 minuten en voel de 0-1 van Toornstra na zwak verdedigen.

Ajax was beter en domineerde de wedstrijd maar heel veel grote kansen kregen ze niet. De beiden doelpunten van Ajax waren mooi maar het afstandsschot van Bazoer was echt imagefantastisch. De Ajacied kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en haalde keihard uit richting de kruising.

Gudelj had nog de grootste kans op 3-1 maar hij miste een penalty die Klaassen kreeg nadat hij werd neergehaald door Kenneth Vermeer.

In de slotfase bracht Feyenoord Elia en Kramer in en werd de lange bal veelvuldig gespeeld waardoor Feyenoord nog dreigend werd in de laatste 10 minuten maar meer dan een slappe kopbal in de handen van Cillessen kwam er niet van de kant van Feyenoord.

Ben jij een echte Ajax-fan? Schrijf je dan hier GRATIS in voor onze berichtendienst en ontvang al onze nieuwsberichten direct in je mailbox.

Foto’s: ©OrangePictures & ©Ajaxzine

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*