AJAX wint tweeluik van Leeds United FC

Advertentie

Ajax - Leeds United - Berghuis

In de slotfase van de voorbereiding heeft AJAX op 4 Augustus 2 wedstrijden gespeeld tegen het Engelse Leeds United FC.

Beide wedstrijden werden door AJAX met grote overtuiging gewonnen 3-1 en 4-0.

In de middag was het nog tijd voor de belofte elftallen van beide clubs waarna in de avond de eerste elftallen zich klaar mochten maken.

De Toekomst

AJAX dat in de eerste wedstrijd (aftrap 14.00uur) met Leeds begon op de Toekomst met de volgende (jeugd)spelers:

Gorter, Regeer, Magallán, Hillen, Salah-Eddine, Fitz-Jim, Rasmussen, Ekkelenkamp, De Waal, Jensen, Martha

Door doelpunten van Max de Waal, Christian Rasmussen en Kristian Hlynsson was het kwaad al vlak na rust geschied voor de beloften van Leeds United die nog wel iets terug deden met een penalty in de slotfase die benut werd door Max Dean en daarmee de uitslag bepaalde op 3-1

Johan Cruijff ArenA

Om 20.15 uur stonden dan eindelijk de eerste elftallen op het veld, met zo’n 25 000 toeschouwers op de tribune zat de sfeer er al snel in.

AJAX was gretig en begon daarom ook goed aan de wedstrijd door in de 2e minuut al te scoren, Davy Klaassen veroverde de bal van de verdediger van Leeds en stond direct in scoring positie binnen de 16 meter, waarna hij de trekker overhaalde en de 1-0 binnen schoof langs de keeper.

Zoals eerder gezegd was AJAX gretig en dat zag je ook door de snelle balveroveringen en het dominante spel wat zij op de mat legde en de daarbij behorende doelpunten. In minuut 28 was het Perr Schuurs die voor de keeper uitkwam en al glijdend toch met een lobje de keeper verschalkte en de 2-0 neerzette. Vlak voor rust was het Ryan Gravenberch de 19 jarige middenvelder kreeg de kans om van buiten de 16 uit te halen en de bal in het hoekje te plaatsen net buiten bereik van de doelverdediger. 3-0 was dan ook de ruststand

AJAX dat de 2e helft begon met wissels David Neres en Jurriën Timber (die erin kwamen voor Berghuis en Schuurs) iets rustiger maar even zo dominant waardoor de winst niet meer in gevaar kwam.

Rond minuut 70 voerde Erik ten Hag nog wat jeugdige wissels door. Arjany Martha (17) Danilo (22), Victor Jensen (21) en Youri Regeer(17) kwamen erin en ook even later mocht Enric Llansana (21) het veld betreden.

En het waren daarom ook 2 wissels die aan de basis stonden voor de uiteindelijke einduitslag, de 4-0 werd op aangeven van Jensen fraai binnen geschoten door Danilo.

Johan Cruijff Schaal

AJAX dat zich nu volledig kan gaan focussen op de wedstrijd van as. zaterdag (20.00uur) tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal, moet mogelijk naast de al geblesseerde Mohammed Kudus ook Nicolas Tagliafico missen die kampt met een lichte blessure.

©OrangePictures

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*