Ajax redt het net niet na emotionele wedstrijd

Advertentie

De uitgangspositie was mooi. Na de 1-1 in Nice keek iedereen met vertrouwen uit naar de eerste officiele thuiswedstrijd van het seizoen. Met veel aangekondigde acties voor Nouri zou het een mooie, emotionele wedstrijd worden. Helaas kwam Ajax net te kort.

Na een prachtig filmpje met een daverend applaus als gevolg werd er afgetrapt. De emotie was zichtbaar aanwezig bij de spelers van Ajax en alle aanwezigen in de Johan Cruijff Arena. Na een snel doelpunt van OGC Nice leek de droom te vervagen. Maar vlak voor rust was het toch weer Donny van de Beek die de twee ploegen weer naast elkaar zette. Weer stond er 1-1 op het scorebord. Beide ploegen hadden genoeg aan nog een doelpunt. Ajax slaagde erin om deze te maken. Alles leek weer mogelijk en iedereen ging ervan uit dat het zou lukken. En toch vlak voor de 80e minuut scoorde Nice. Ajax had nog 11 minuten op een doelpunt te maken. Alles werd geprobeerd, maar het lukte allemaal net niet.

Gestreden als team, met een mooi stadion tot de rand gevuld. De supporters waren elke minuut van de wedstrijd te horen. Niet te vergeten, de 34e minuut. Het prachtige applaus voor Appie, waar iedereen aan meewerkte door de bal niet te laten gaan gedurende die minuut. Dit jaar geen Champions League. Vandaag, vrijdag 4 augustus, om 13.00 uur is de loting voor de vierde voorronde van de Europa League. Na vorig seizoen lonkt er veel moois. Er is nog weinig zeker over mogelijke tegenstanders. Wel is zeker dat Ajax op papier sterkte ploegen ontloopt omdat het een geplaatste status heeft.

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*