UPDATE: Ajax erkent aansprakelijkheid rond situatie Nouri

Advertentie

Via een persconferentie, die live te volgen was, heeft een geëmotioneerde Edwin van de Sar verklaart dat Ajax aansprakelijkheid erkent voor de situatie van Nouri.

Na een “third opinion” is het volgende gebleken wat ook te lezen is in de verklaring van Ajax:

“De bevindingen van de cardiologen professor Douwe Atsma en professor Martin Schalij, hoogleraren cardiologie van het LUMC, over de handelingen op het veld zijn helder:

1.     Men was onvoldoende gericht op het meten van de hartslag, de circulatie en een eventuele reanimatie, en had lange tijd focus op het vrijmaken van de ademweg van Abdelhak.

2.     De aanwezige defibrillator had eerder ingezet moeten worden om zodoende een beter beeld van de situatie te krijgen.

3.     De behandelaars hadden, na het vrijmaken van de ademweg een moment van reflectie moeten inlassen omdat de situatie niet verbeterde.

Laat ik op dit moment zeggen: als er iemand is geweest die Appie op dat moment de meest adequate zorg had willen geven, dan waren dat de verzorgers om hem heen wel.” 

Aan het einde van de verklaring richt Ajax zich nog op hun verantwoordelijkheid als grootste club van Nederland. Ajax wil zich in de toekomst inzetten om ervaringen om te zetten in leerpunten voor iedereen die zich in Nederland bezig houdt met voetballers. Ajax zal op korte termijn een initiatief starten om tot op amateurniveau mensen beter op te leiden op dit vlak. “Wij voelen die verplichting jegens Abdelhak, zijn familie, onze selectie en uiteindelijk alle voetballers in Nederland.” Aldus Edwin van der Sar.

De volledige verklaring is te lezen op de site van Ajax, klik hier.

UPDATE:
Ajax heeft inmiddels een aanvullende persverklaring uitgegeven waarin zij dieper in gaan op de “nieuwe informatie” waardoor er een third opinion is gezocht. Het zou hierbij gaan om een cruciale gelaatsuitdrukking op een foto die niet eerder in het dossier van Ajax was opgenomen. Ook zou er een nieuwe lezing zijn geweest over hoe de gegevens van de hartslagmeter geïnterpreteerd zouden moeten worden.

Lees hier de aanvullende persverklaring op de site van Ajax.

Foto: ©OrangePictures

 

Advertentie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*