AJAX heeft derde tenue gelanceerd in Bob Marley style

Voetbalshop.nl

Ajax shirt 2015/16

Vrijdag 20 Augustus heeft AJAX zijn derde tenue voor het huidige seizoen bekend gemaakt

Het zwarte tenue met de rode, gele en groene Adidas strepen is zo gewild dat deze op vele plaatsen al is uitverkocht.

Naast het tenue zijn er ook trainingspakken, schoenen en een ballen te verkrijgen in deze kleuren, AJAX heeft het dus niet alleen gehouden bij het tenue, maar heeft er een hele kledinglijn van gemaakt.

Je koopt het tenue hier.

Champions League uittenue

Het derde tenue zal net als het jubileum tenue van vorig seizoen daar waar mogelijk gebruikt worden in de uitwedstrijden van de Champions League

AJAX dat zich direct plaatste voor poulefase zal dus zeker drie keer de kans hebben het tenue te dragen tijdens een officiële wedstrijd op het hoogste niveau.

Gravenberch, Rench, Timber, KNVB-Beker, Eredivisie Schaal derde tenue 2021/2022

 

Derde tenue in Three Little Birds style.

Het derde tenue is ontstaan nadat AJAX in 2008 een vriendschappelijke wedstrijd speelde in en tegen Cardiff City FC waar de fans gevraagd werden na de wedstrijd even te blijven zitten. De stadion-dj besloot nog even wat nummers te draaien en draaide dus ook het nummer Three Little Birds van Bob Marley. De fans die luidruchtig meezongen met het nummer namen het nummer mee naar de ArenA waar het nummer uitgroeide tot een alternatief clublied. Het nummer word sindsdien elke thuiswedstrijd ingezet vlak voor aanvang van de tweede helft.

In 2018 kwam Ajax-fan Ky-Mani Marley, de zoon van Bob Marley op verzoek van de club naar de competitiewedstrijd AJAX- FC Emmen waarna hij nog maar 1 ding wilde en dat was het nummer van zijn vader zingen voor de fans in het stadion. Op 19 September 2018 was het zover, tijdens het Champions League duel tussen AJAX en AEK Athene (3-0) betrad Ky-Mani het veld in de rust en liet een wens uitkomen. Hij vertelde achteraf dat zijn vader trots zou zijn geweest dat zijn nummer zoveel harten heeft weten te raken en een heel stadion deed meezingen.

Wil jij op de hoogte blijven van al onze nieuwe berichten? Meld je dan gratis aan bij onze berichtendienst en ontvang ze allemaal eenvoudig in je mailbox! Klik hier en meld je aan!

Overige links:
Alle uitslagen Ajax
Programma Eredivisie
Programma Champions League

Foto’s ©AFCAJAX

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*